1. december: Teenageren

Jul. Hvis der var noget, hun ikke var i humør til lige nu, så var det jul. Hun kunne mærke modløsheden og raseriet indvendig. Hvorfor havde hun dog sagt ja til det? Hun sukkede dybt. Hun sad i bilen med et styks 3 årig dreng på bagsædet og en umulig teenager med høretelefoner på forsædet. Hun kiggede i bakspejlet og så drengens varme, røde ansigt fuldstændig afslappet mod autostolens kant. Hans hoved var i en akavet stilling, men det så ikke ud til at genere ham. Det ringede stadig for hendes ører efter timers skrigen og råben.

Drengen var hendes egen, mens pigen ved siden af hende. Ja, hvem var hun egentlig. Det føltes ikke som om, hun hørte til overhovedet. Og alligevel virkede de store blå øjne bekendte. Hun lignede sin mor. Og moren lignede sin tvillingesøster. Hvis hun dog bare vidste, hvordan hun kunne trænge ind til hende. Det var ikke for at holde ferie, at hun var blevet sendt over til moster i Canada. Da hendes søster grædende ringede til hende for 2 måneder siden, havde hun ærlig talt ikke troet, at det var så slemt. Hun havde set niecen ½ år tidligere, og der havde hun været sød og glad for sin lille fætter. Selvfølgelig havde hun bemærket piercingen og det interessante makeup valg. Men en pige på 14 år skal jo også finde sig selv, havde hun tænkt.

Søsteren boede alene med sin datter på Amager og ind imellem hulkene havde hun forstået, at Thea var begyndt at hænge ud med en gruppe gymnasieelever og var kommet høj hjem fra skole. Faktum var, at hun ikke havde været skole i en uge. Søsterens eneste udvej var at sende Thea over til hende i Canada. Måden det var blevet fremlagt gjorde, at hun ikke havde mulighed for at sige nej. Hun måtte jo kunne se, at det var den eneste mulighed, blev søsteren ved med at gentage. Hendes egen mand havde selv teenagere fra et tidligere ægteskab, så derfor måtte han jo vide, hvordan hun skulle opdrages. Og vigtigst af alt, så var Canada langt væk fra Amager. Hun burde have sagt nej, men hendes søster havde altid haft en måde at få hende til at sige ja. Ugen efter havde hun hentet Thea i lufthavnen i Montreal. Hun havde set så sårbar og fortabt ud, da hun stod der med sin alt for store kuffert og sorte make-up, som tydeligt havde lidt under gråd i løbet af turen.

Dét havde dog hurtigt ændret sig. Når Thea endelig kom ud fra sit værelse hvæsede hun til svar og sad bare og så sur ud, når hun hang ved tvangssamværet ved måltiderne. Noah forstod ikke, hvorfor Thea ikke ville lege med ham, og så blev han også sur og ked af det. Hendes mand arbejdede mere end normalt, og hun havde ham mistænkt for, at undgå hjemmet og den tordensky som i konstant udbrud lå henover huset. Hvis hendes søster havde vidst, hvor meget, hun havde måtte give afkald på, og hvilken tynd tråd hendes ægteskab pt. hang i, så havde hun ikke sendt Thea over til hende. Eller det havde hun jo nok alligevel. Sanne ville bare have fundet en anden måde at overbevise hende på. Måske sagt, at det ville styrke deres ægteskab. Hun kom næsten til at smile ved den absurde tanke.

Hun havde forsøgt at få Thea på den private engelske skole i nærheden, men de ville først tage hende ind efter jul, så efter 3 ugers surmulende Thea, havde hun tænkt, at det ville gøre dem alle godt, at få ændret lidt i hverdagen, og derfor var de taget på tur til byen St. Thomas i Ontario, hvor hendes gamle venner boede. Det var to år siden, hun flyttede derfra og til Montreal. Vreden vendte med fornyet kraft tilbage. Hun var så træt af det hele, og så vred på Thea. I stedet for en dejlig ferie på 14 dage, var de nødt til at køre tilbage allerede efter 5 dage. Hvordan kunne det dog ske? Og så i miniput-byen St. Thomas. Det var jo netop derfor, hun var flyttet til Montreal. Hun kunne godt se, hvor naiv hun havde været. Hun måtte tale med hendes søster, så snart hun kom hjem.

VIL DU VÆRE MED TIL AT SKRIVE HISTORIE? FORESLÅ EN NULEVENDE KENDT PERSON, SOM THEA MØDER PÅ DEN NÆSTE RASTEPLADS. FORSLAGET SKAL SKRIVES I KOMMENTARFELTET HERUNDER.

Please follow and like:

2 tanker om “1. december: Teenageren

  1. På rastepladsen var netop indtil flere biler kørt ind. En af bilerne havde åbenbart et kørselsproblem. Men Justin Bieber steg netop ud af en af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *