Klapvogn og autostol

Altid Autostol med på ferie
Vi tager altid autostolen med på ferie. Det kan godt være, at den ikke møder standarderne i Dubai, men den møder vores standard for sikkerhed. Vi har den store autostol for 3 årige. Den rigtige tunge besværlige, men sikkerhed er ekstrem vigtig for os – specielt i trafikken. Jeg har købt en billig standard autostol rejsepose fra Toy’s r’us. Den er rigtig god til at beskytte autostolen, og så er autostole oftest gratis at tage med på flyveturen – også indenrigs i USA, hvor man normalt betaler for alt bagage. Ved ankomst er det nemt at praje en taxi og sætte lillemanden sikkert fast bag i bilen og komme hurtig frem til hotellet.

I Dubai fandt vi ud af at autostolen passer perfekt ovenpå vores klapvogn, for hvad vi ikke lige havde tænkt på, var at når vi tog en taxi til et indkøbscenter, så stod vi der med en giga autostol og håret i postkassen.

Normalt lejer vi bil, når vi er på ferie, da det jo gør det lidt nemmere. Det koster mindst $10 om dagen at leje en autostol (og i øvrigt ofte også $10 at leje en gps, så overvej på forhånd om du har behov for en eller om det er billigere at downloade ekstra landkort og medbringe din egen hjemmefra).

Jeg har set nogle sætte autostolen fast på flysædet. Hvis du har planer om det, så skal du sørge for, at autostolen har de rigtige specifikationer (check flyselskabets hjemmeside). Der er ikke meget plads på et flysæde i forvejen, så personligt ville jeg aldrig tage en autostol med ombord til mit barn, da der ikke er meget plads til små fødder. Sandsynligheden for en børnehader på sædet foran er stor 😉

Børn under 2 år kan tages ”gratis” med på skødet, og selv hvis jeg ville bruge penge på et sæde til min baby, så bør babyer jo slet ikke være i autostolen i for lang tid ad gangen.

Det er sket 3 gange, at vores autostol ikke var med på flyet hjem til vores lille destination i London Ontario. Air Canada betaler har hver gang givet os en ny! Vi har ikke skulle give den tilbage, så de tre autostole er givet videre til velgørenhed. Så det er bare dejligt. I det hele taget er mange flyselskaber gode til at hjælpe, hvis bagagen ikke kommer frem samtidig med mig.

Jeg er dog begyndt at pakke lidt til os alle 3 i hver kuffert, da jeg alt for mange gange har stået på destinationen uden en kuffert. Eksempelvis lignede jeg en russisk fodboldspiller i Bangkok, da jeg var nødt til at låne tøj af min mand. Selv om jeg fik penge fra forsikringsselskabet til at købe tøj, så er det ikke altid, at tiden er til at rende rundt og købe tøj og det er aldrig til at vide, hvor lang tid kufferten er om at komme frem (Størrelse 40-42 er ikke så almindeligt i Bangkok). En gang på ferie i Canada gik der en uge før jeg fik min kuffert – en ferie både med strandtur, bryllup og vandreture og så rækker forsikringssummen ikke altid langt. Jeg er holdt op med at rejse med min backpackrygsæk, da den har en høj tendens til ikke at være med mit fly (Bangkok, Vancouver, Uganda). Men det er en helt anden historie.

Klapvogn
Klapvognen er gratis at tage med de fleste fly. Hvis den har de rette standarder – en paraplyklapvogn, ja, så kan du også tage den med til gaten (på nær i København). Vi har dog valgt en City Mini. Den er perfekt til solferier, fordi den har en god skygge, den kan lægges helt ned, så baby/toddler kan sove og så vejer den kun 7 kg (og så kan den store autostol stå ovenpå med lidt held ;-)) http://www.barnevognshuset.dk/product/city-mini-roedgraa-801/ .

I alle lufthavne (på nær København) har vi fået lov at få klapvognen med til gaten. Vi købte sågar en taske til klapvognen, som vi de første 2 år troligt pakkede den ned i, hver gang vi gik ombord på et fly (da vi holdt op med at bruge tasken, så blev forhjulet selvfølgelig ødelagt).

Bonus tip
Posen til autostolen er perfekt til at de store vinterjakker, når man skal på skiferie, så man ikke behøver at sidde med dem i flyet – hvis man altså satser på, at bagagen kommer frem med samme fly som en selv 😉

Please follow and like:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *